E Jornades Expoelectric2016 1

 

L’esdeveniment obre les seves portes avui amb les e-Jornades, dirigides als professionals del sector, mentre que el cap de setmana està reservat a les activitats gratuïtes i obertes a tots els públics per conèixer els últims models i tecnologies relacionades amb els vehicles de zero emissions

Entre les novetats d’aquest any destaca l’e-Casa, “la llar eficient endollada al vehicle elèctric”. Una iniciativa pionera a nivell europeu que recrea un habitatge autosuficient energèticament que utilitza el vehicle elèctric com a gestor d’energia

 

 

Barcelona, 29 de setembre de 2016.- Expoelectric, l’esdeveniment més important de vehicles elèctrics del sud d’Europa, arrenca avui la seva 6ª edició a Barcelona. La Ciutat Comtal es consolida com la capital europea de la mobilitat elèctrica amb aquest esdeveniment que, des d’avui i fins diumenge 2 d’octubre, aproparà un any més el vehicle de zero emissions i les últimes tecnologies d’estalvi energètic a la ciutadania amb activitats lúdiques i divulgatives, totalment gratuïtes i per a tots els públics.

Impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i ENGINYERS BCN, Expoelectric obre avui les seves portes amb les e-Jornades, les conferències destinades als professionals del sector on es debatrà aquest dijous i divendres sobre el present i el futur del vehicle elèctric. Aquest cap de setmana, l’Expoelectric segueix al Passeig Lluís Companys de Barcelona, amb una exposició adreçada a la ciutadania amb activitats gratuïtes i obertes a tots els públics per conèixer els últims models i tecnologies relacionades amb els vehicles de zero emissions.

Entre les activitats del cap de setmana destaca com a gran novetat l’e-Casa, “la llar eficient endollada al vehicle elèctric”. Una iniciativa pionera a nivell europeu, promoguda per l’Institut Català d’Energia i que compta amb la col·laboració de Nissan, Panasonic, el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya, Sud Energies Renovables, Smartflower i Ampere Energy.

L’e-Casa persegueix mostrar a la ciutadania un nou paradigma d’habitatge altament eficient en el qual el vehicle elèctric ja no és només un mitjà de transport, sinó que esdevé un element integrat a la llar i capaç de subministrar energia a la xarxa per a l’ús domèstic. També pretén posar de manifest els beneficis que podria aportar una llar d’aquest tipus a nivell d’estalvi energètic i econòmic així com de reducció d’emissions.

Així ho ha explicat aquest matí Ramon Caus, Director d’Expoelectric, durant la presentació de l’esdeveniment al Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona: “Un dels objectius d’Expoelectric és l’impuls dels projectes vinculats a l’eficiència i l’estalvi energètic que milloren la qualitat de vida de la ciutadania, com és el projecte de l’e-Casa promogut per l’ICAEN”. I afegeix: “Amb la llar endollada al vehicle elèctric volem mostrar al ciutadà que viure en una casa que s’abasteix amb energies netes comporta un important estalvi energètic que es veu reflectit en una millora de l’economia domèstica i també de la qualitat del medi ambient”.

L’acte de presentació ha comptat també amb la participació de Miquel Darnés, Degà del Col•legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona; de Ramon Rabella, Cap de l’Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona; d’Agustí Colom, Regidor d’Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona; i d’Assumpta Farran, Directora de l’Institut Català d’Energia.

Tornen les activitats de més èxit de les edicions anteriors

Expoelectric compta de nou amb l’Expotest, una de les activitats amb més èxit de la trobada any rere any, ja que ofereix al públic una completa exposició de les últimes novetats en models de vehicles elèctrics i híbrids endollables, disponibles per provar, com els Renault ZOE, Kangoo Z.E. i Twizy, els Volkswagen e-Golf, Golf GTE i Passat GTE Berlina i Variant (i en exposició el XL1), el Nissan LEAF de 30 kWh i el Nissan e-NV200, el KIA Soul EV, i els Audi A3 Sportback e-tron i Q7 e-tron quattro, entre molts d’altres.

Una altra de les activitats d’Expoelectric que reuneix en cada edició a un gran nombre de públic interessat per l’actualitat del sector són els e-Col·loquis i el seu format de xerrades informatives, que aborden tot tipus de qüestions relacionades amb l’ús de vehicles elèctrics. En els e-Col·loquis els experts que hi participen informen als ciutadans sobre les últimes novetats dels vehicles de zero emissions i resolen els dubtes que puguin plantejar en aquest àmbit.

L’e-Concert, el concert musical en directe que transcorre al mateix temps que circulen vehicles elèctrics i híbrids endollables entre l’escenari i l’auditori, se celebrarà també enguany, el diumenge 2 d’octubre. Amb el patrocini de Catalana Occident, es tracta d’una demostració innovadora i única a Europa, per a que el públic assistent visqui en primera persona la millora de l’entorn en una ciutat 100% elèctrica.

Expoelectric també aproparà la mobilitat de zero emissions als més petits amb els circuits de motos elèctriques i de karts elèctrics, combinats amb xerrades sobre seguretat viària i jocs infantils, per sensibilitzar als infants sobre la importància d’adquirir uns hàbits de consum energètic sostenibles i responsables en tots els àmbits.