E CONCERT2 b

 

Més de 40 cotxes, motos, bicicletes, camions de neteja i fins i tot un autobús 100% elèctric participen a l`e-concert, a càrrec del grup coral Backline Choir

Renault, Volkswagen, Nissan, KIA, Audi i més de 40 expositors presenten aquest cap de setmana els seus darrers models de zero emissions

 

 

Barcelona, 2 d’octubre de 2016.- Expoelectric, l’esdeveniment més important de vehicles elèctrics i híbrids endollables del sud d’Europa, ha demostrat aquest matí com una ciutat 100% elèctrica milloraria la qualitat de vida. Ho ha fet amb la celebració de l’e-Concert, un concert en acústic que s’ha celebrat mentre més de 40 cotxes, motos, furgonetes, camions de neteja i autobusos elèctrics circulaven entre l’escenari i el públic sense causar molèsties de soroll, en una demostració única a Europa.

El nou autobús elèctric de TMB fabricat per Solaris i amb capacitat per a 110 passatgers ha estat el protagonista d’aquest concert, interpretat pel grup coral Blackline Choir i patrocinat per Catalana Occident. També hi han participat cotxes com els Renault ZOE, Kangoo Z.E. i Twizy; els Volkswagen e-Golf, Golf GTE i Passat GTE Berlina i Variant; el Nissan LEAF de 30 kWh i la Nissan e-NV200; el KIA Soul EV; els Audi A3 Sportback e-tron i Q7 e-tron quattro, així com motos i bicicletes elèctriques.

Rècord de visitants i de vehicles exposats a la sisena edició d’Expoelectric

Més de 16.000 persones ja han gaudit d’un cap de setmana ple d’activitats gratuïtes, lúdiques i divulgatives, al voltant del vehicle de zero emissions. Un total de més de 100 vehicles elèctrics i híbrids endollables han circulat pels carrers de Barcelona durant el dissabte i el diumenge i s’han comptabilitzat més de 650 proves de cotxes i més de 500 proves entre motos, bicicletes elèctriques i patinets.

Un any més, la Ciutat Comtal s’ha convertit en l’epicentre de la mobilitat elèctrica amb la celebració d’aquesta nova edició d’Expoelectric, que ha comptat amb el màxim suport del sector del motor i que s’ha consolidat com la cita ineludible de les principals marques de motor del mercat i del sector energètic, per donar a conèixer al públic les seves últimes novetats en vehicles de zero emissions i la tecnologia que gira entorn d’ells.

L’e-Casa ha estat l’activitat estrella d’aquesta edició. Amb l’objectiu de mostrar a la ciutadania un nou paradigma d’habitatge altament eficient en el que el vehicle elèctric ja no només és un mitjà de transport, Expoelectric ha recreat un habitatge autosuficient energèticament que utilitza el vehicle elèctric com a gestor de l’energia. Es tracta d’un projecte pioner promogut per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN).

Una altra de les activitats que ha reunit a un gran nombre de públic interessat per l’actualitat del sector han estat els e-Col·loquis i el seu format de xerrades informatives que han abordat tot tipus de qüestions relacionades amb l’ús de vehicles elèctrics i híbrids endollables.

Expoelectric també ha apropat la mobilitat de zero emissions als més petits amb activitats infantils durant tot el cap de setmana. Més de 1.000 nens i nenes han gaudit d’activitats com el circuit d’scalextric de Catalana Occident, una gimcana i circuit de karts sostenibles d’Urbaser, un circuit de motos elèctriques de Torrot Electric, jocs infantils d’energia sostenible i un joc de dibuix per a nens d’HolaLuz.

Impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN), Expoelectric compta amb el màxim recolzament de la indústria del motor i l’energia al comptar amb la participació de Renault, Volkswagen, Nissan, KIA, Audi, Bosch i Citelum i la presència de més de 40 expositors.